Gasztro


Ahol minden a matcha teáról szól - már két helyen is

Matcha Tsuki - egy tea csodás hatással és szerencsével, emellett igazán cuki, a finom cukrászsütemények okán.
 

Latte, limonádé, fagyi, sajttorta – klasszikus finomságok, amiket már „matchásítva” is megkóstolhatunk a főváros két pontján.

A Matcha Tsuki ugyanis a Kálvin téri üzlete mellé a napokban nyitotta meg második egységét Budán, az Allee bevásárlóközpontban.

 

A speciális teázó és kávézó ötletgazdái a matcha nevű ősi japán zöldtea port használják legtöbb termékük alapanyagaként. Nem csak egészséges, de különösen finom ízt is kölcsönöz az ételeknek és italoknak.

 

Megnyílt Közép-Európa második tematikus matcha-bárja Buda szívében, az Allee bevásárlóközpontban

Specialty kávézókban és néhány cukrászdában eddig is belefuthattunk egy-egy matchás termékbe, de tematikus matcha-bárt csak tavaly októberben kapott Budapest. A Matcha Tsuki első egysége a Kálvin téren nyílt, a nagy sikerre való tekintettel pedig már második helyük is várja a vendégeket Budán, az Allee bevásárlóközpontban.

 

Ahogyan a név is sugallja, a Matcha Tsuki kínálatában szintén minden a matcha nevű japán zöldtea porból készül. Az ősi keleti alapanyag ugyanolyan jól passzol hideg és meleg kávékhoz, teákhoz, süteményekhez, mint

 

fagylaltokhoz, vagy akár gyömbérsörhöz. A zöldszínű finomságok nem csak különleges ízük és kinézetük miatt keltik fel a vásárlóközönség figyelmét, hanem az egészségünkre gyakorolt pozitív hatásai miatt is.

Bejárták Japánt a legjobb alapanyagokért

Almásy Gyula, a Matcha Tsuki egyik tulajdonosa több mint 2 éve tervezte már a matcha mekkát – ennyi idő kellett ahhoz, hogy kidolgozza a koncepciót, kitalálja és lepróbálja azokat a desszerteket és italokat, amik immár két fővárosi helyszínen kaphatóak. Gyula üzlettársaival együtt 2 hétig járta Japánt, hogy a megfelelő matchát felkutassák. Még teaültetvényen is dolgoztak, hogy mindent megtudjanak a zöld aranyról.

 


„Keleten nagyon népszerűek a matchából készült ételek és italok, mifelénk azonban csak most barátkozunk velük. A mi helyeink Közép-Európa első tematikus matcha-bárjai, amelyeknek célja, hogy különleges környezetben mutassák be a vendégeknek a japánok zöld aranyát. Mi három különböző, prémium kategóriás matcha porral dolgozunk – a legdrágábból készül a tea, a kevésbé drága, de még mindig kimagasló minőségű matchapor az italokba kerül, a culinary pedig a süteményekbe” – mondta Almásy Gyula.

Egészség, minőség, umami
A Matcha tea az egyik legegészségesebb ital, melynek mindennapi fogyasztása, számos jótékony hatással befolyásolja a szervezetet és a bőrt is. Erősíti például az immunrendszert, segíti a bőr regenerálódását, fokozza a zsírégetést, és még sorolhatnánk. Mint mondják, egy matcha tea 10-15 hagyományos zöld tea egészségre gyakorolt hatásával ér fel.

 


„A matcha az egyetlen olyan zöld tea, ahol a legfiatalabb, egész tealevelet elfogyasztjuk, valamint az szüretelés előtti beárnyékolás által, még jobban megőrzi értékes tápanyagait, rengeteg krolofilt és L-theanint termel, melyek együttese adja meg a lágyabb, édesebb úgynevezett unami íz világot. A klorofillnak köszönhető egyedi, semmivel össze nem téveszthető vibrálóan zöld színe van, akár a smaragdé. A matcha teát a legmagasabb minőségű és legaromásabb zöld teaként tartják számon. Egyszerre tölt fel energiával, segít a koncentrációban és relaxációs hatása van az elmére” – árulta el Gyula.

 

Lola és barátnője kóstol

Az ötletgazda szerint, aki egyszer megkóstolja a matchás finomságokat, abból garantáltan törzsvendég lesz. Ha viszont ódzkodunk tőle, enyhébb és intenzívebb íz világú termékek között is válogathatunk. Plusz kedvesség, hogy sok mentes édességet is tartanak az üzletekben.
 


A Matcha Tsuki elnevezés egyébként nem egy japánosra hangszelelt édességbolt becéző formája – a tsuki japánul hatást, illetve szerencsét jelent,

 

az csak hab a tortán, hogy kimondva a magyar cuki szót halljuk ki belőle. A tulajdonosok remélik, hogy a Matcha Tsuki siker lesz, és hamarosan vidéken, valamint külföldön is terjeszkedhetnek.

 Autentikus japán íz világ Budapest szívében!
Matcha Tsuki Matcha Bar&Café
1053 Budapest Kálvin tér 2.                        

Matcha Tsuki Bar&Café Buda
Allee Üzletközpont, 1. emelet

@matchatsukiallee
@matchatsuki          
@matcha_tsuki

 

Fotók, forrás: Matcha Tsuki)