Sport


A vízi világ legjobbjai lepik el a Városligeti-tavat

Idén immár harmadik alkalommal méri össze erejét a kajak-kenu sport hazai és külföldi élmezőnye a Red Bull Vízisprinten. Szeptember 1-jén a Városligeti-tavon - többek között – olyan neveknek drukkolhatunk, mint

Lucz Dóra vagy a kétszeres világbajnok Tótka Sándor. Ahogyan azt már a korábbi évekből megszokhattuk, a vízisprint hatalmas mentális, valamint fizikai csatákat és persze váratlan fordulatokat ígér.

 

Igazán ütős programmal indítja az őszt Budapest: szeptember 1-jén a Városligeti-tó vizén csapnak össze egymással a kajak-kenu sport hazai és külföldi klasszisai a harmadik Red Bull Vízisprinten.

A Magyar Kajak-Kenu Szövetséggel közös szervezésben a sportolók idén is egy mindössze 100 méteres, páratlan küzdelmeket rejtő pályán mérhetik össze erejüket egymással. A közönség pedig a sportág legnagyobb hazai tehetségeinek is drukkolhat.

Magyar színekben versenyez majd a szegedi Kajak-Kenu Világbajnokságon 200 méteren egyéniben induló, kétszeres Európa-bajnok Lucz Dóra, a junior világbajnok Lucz Anna, valamint a kétszeres világbajnok Tótka Sándor is, de természetesen itt még nem ér véget a mezőny névsora. A főváros szívében külföldi versenyzők is rajthoz állnak majd: mások mellett az olimpiai és világbajnok német Tom Liebschert, a kétszeres Európa-bajnok szerb Marko Dragosavljevic és az EB ezüstérmes litván Artūras Seja.

 

Az esemény a versenyprogramokon kívül a szárazföldön is tartogat meglepetéseket az érdeklődők számára, így az igazán bevállalósak a vízisport-eszközökön is kipróbálhatják magukat. A délelőtt folyamán sárkányhajóval, kenukkal és SUP-okkal várják a kilátogatókat.

 A rendezvényen, amely a főváros támogatásával valósul meg, az aktív és a feltörekvő generáción kívül a sportág hazai legendái, mint Storcz Botond, Hegedűs Róbert, Beé István és Horváth Gábor is tiszteletüket teszik.

 

Érdemes lesz tehát kilátogatni szeptember 1-jén, 10 -17 óra között, a Városligeti-tóhoz, ahol garantáltan maradandó élményben lehet része a közönségnek. A részvétel ingyenes, de a férőhelyek száma korlátozott, azok elfoglalása érkezési sorrendben történik. További információk az esemény Facebook oldalán:

https://www.facebook.com/events/495047834614981/