Agent P Ventures


Süssünk, süssünk, valamit…

A hideg desszertet, egy kedves ismerősöm ajánlotta figyelmembe (recept itt), és azért tetszett meg nagyon a dolog, mert mikor kaptam a receptet, akkor épp minden hozzávaló fellelhető volt a konyhában. Gondoltam el is készítem, azon nyomban, de ahogy az lenni szokott, közbe jött egy, s más tenni való… Lelkesedésem nem csökkent azonban, így egy hét késéssel ugyan, de elkészítettem a finomságot, amely nagyjából 20 percet vett igénybe.

A gyakorlatban persze nem ment ilyen könnyen, mert nem volt itthon megfelelő csokigolyó, és kávét sem otthon főztem, na meg a tejszín sem volt elsőre a megfelelő, de azért összejött a dolog.
A fenti honlapon megtalálható amúgy a recept, videóval, ami tényleg pofon egyszerű, de azért, ha már belefogtam, leírom a saját kalandomat is.

Az elnevezés árulkodó, ugyanis jó, ha van előre elkészített brownie, ez pont volt itthon egy szelet, illetve a közeli pékségből szereztem még erősítést. Amúgy, ha valaki nagyon lelkes, nagyjából egy óra alatt azt is el lehet készíteni. Talán ez az egyik „legkényesebb” összetevője a dolognak.

Szóval, fogjuk a pudingot, és megfőzzük, (ennek elkészítésébe inkább most nem merülnék bele), majd miután levettük a tűzről, hozzá adjuk az étcsokit, és elkeverjük. Ezt félre rakjuk, hagyjuk hűlni.

A következő lépésben felkockázzuk a browniet, és meglocsoljuk egy kis kávéval, na meg Baileysszel, állni hagyjuk. Aztán fogjuk a csokigolyókat (ennek nagyja a Maltesers márkájú volt), agyonverjük őket, és szintén egy kis tálba félre rakjuk.

Végül, fél liter tejszín, két szolid, vagy egy púpos evőkanál cukor (nem volt porcukor otthon ), és még egy feles Baileys mehet bele, ezt keményre verjük.

Gyakorlatilag elkészült a remekmű, már csak egymásra kell lapátolni a szinteket, tetszés szerint. Mivel nekem nem volt otthon akkora fagyiskehely, mint a videóban látott, így másként osztottam el, de a végeredmény hasonló.
Az elkészített mennyiség nagyjából 6-8 porciónak felel meg, persze pohártól függően.

Jó étvágyat!


Hozzávalók:

  • Baileys
  • Brownie
  • Puding
  • Tejszín
  • Csokigolyó
  • Cukor
  • Étcsokoládé
  • Kávé
     
uzenet@wemagazin.com