Technika


Pehelysúlyú és elegáns, nagy, színes és jól olvasható

Megérkezett a világ első 7,8 colos E Ink Kaleido™ kijelzővel felszerelt színes e-book-olvasója, amely támogatja a digitális képregényeket, Bluetooth csatlakozási lehetőséget kínál és képes hanglejátszásra is.

 

A PocketBook InkPad Color nagyméretű kijelzője az E Ink új, színes technológiáját használja.

 

Ennek köszönhetően mindenféle tartalom olvasására alkalmas az egyszerű, fekete-fehér könyvektől kezdve a színes képregényeken, gyermekkönyveken, üzleti irodalmon keresztül a magazinokig.

 

Elektronikus és színes, egy új korszak kezdete

 

Az előző generációs E Ink Print Color technológiához képest az új E Ink Kaleido™ előrelépést jelent, ez a kényelmes és biztonságos színes olvasás következő lépcsőfoka. Az új PocketBook InkPad Color kijelzője 4096 szín és azok árnyalatainak megjelenítésére képes. A színszűrő új mintája növeli a színek fényerejét és szaturációját, míg a fehér háttér a korábbinál fehérebbé vált. A technológia lehetővé teszi a kényelmes, szemet kímélő olvasást, nem tükröződik rajta a napfény és hihetetlenül energiatakarékos. A nagy felbontású (1404x1872) kijelzőnek és a 300 DPI-s felbontásnak hála, a fekete-fehér szövegek tisztasága továbbra is tökéletes.

 

Kiegészítő elülső megvilágítás

 

A szembarát elülső megvilágítás lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy bármilyen fényviszonyok között, a nap bármelyik szakában olvashassanak a készüléken. Ezen felül egy másik kulcsfontosságú funkciót is betölt a színes kijelzővel felszerelt e-olvasók esetén. Az új E Ink Kaleido™ technológia a monokróm panel és a színszűrő egyedi kombinációját használja, amely hűvös, árnyalt színt biztosít az elektronikus oldalaknak, emellett az elülső megvilágítás még a legalacsonyabb fényerősség esetén is segít optimalizálni a kijelző teljesítményét.

 

A hangoskönyvek rajongói is szeretni fogják

 

A PocketBook InkPad Color hat népszerű audio formátumot képes lejátszani: M4A, M4B, OGG, OGG.ZIP, MP3 és MP3.ZIP. Ez pedig nagyszerű hír azoknak, akik szívesen hallgatnak hangoskönyveket is. A felolvasás funkció szintén említést érdemel: a készülék bármilyen írott szöveget képes felolvasni 16 nyelven, a magyar egyelőre nem támogatott. Bluetooth segítségével csatlakoztatni lehet vezeték nélküli fejhallgatóhoz vagy akár az autó kihangosítójához, így hallgathatunk könyvet házimunka vagy vezetés közben is.

 

23 támogatott formátum

A hangformátumokon felül az eszköz 19 könyv- és 4 grafikus formátumot támogat.

 

Ez garantálja a kényelmes kezelést anélkül, hogy konvertálni kellene a különböző könyveket, magazinokat, képregényeket. A PocketBook InkPad Color 16 GB-os belső tárhellyel rendelkezik, amely a microSD- foglalat segítségével további 32 GB-tal bővíthető. Így az eszközön elegendő hely van egy nagyobb könyvtár tárolásához. További előnye az USB-C csatlakozó (USB 2.0 szabvány), amelyen keresztül tölteni lehet, illetve a tartozékként biztosított 3,5 mm-es jack átalakító a fejhallgató csatlakoztatásához.

 

Pehelysúlyú és elegáns

 

A nagy kijelző ellenére a PocketBook InkPad Color mindössze 225 g-ot nyom, amivel a világ egyik legkönnyebb 7,8 colos e-book-olvasója, és így a napi ingázás során sem húzza le a táskát vagy hátizsákot. Elegáns formájával és Moon Silver névre keresztelt szürke színével kiemelkedik a kínálatból. A készülék várhatóan 110-120 ezer forint közötti áron kerül majd a boltokba.

 

További információ: www.pocketbook-int.com

 

A PocketBookról

A 2007-ben alapított, svájci székhelyű PocketBook a világ harmadik legnagyobb e-könyv-olvasó gyártója. A PocketBook E Ink technológiát használó e-könyv-olvasók és androidos tabletek jelenleg 35 országban elérhetőek. A vállalat saját kutatás-fejlesztési központtal rendelkezik, amelynek köszönhetően elsőként vezette be többek között a színes E Ink olvasót, valamint a víz- és porálló e-könyvet. A PocketBook termékeket kifejezetten a prémium e-könyv-olvasók piacára tervezik, így minden készüléket minőségi hardver, egyedülálló szoftver és ergonomikus dizájn jellemez.