Érdekesség


London 10 rejtett csodája

Ugye néha már unod, hogy Londonról mindenkinek csak a Big Ben és a Buckigham Palace jut az eszébe? Pedig a város sokkal több remek helyet rejt magába. Igaz, párat talán nehéz megtalálni. Most megmutatjuk, melyek az angol főváros gyönyörű, ám kevésbé ismert helyei.

Strawberry Hill House

Azt hihetnénk (tévesen), hogy egy lakóövezet közepén nem bukkanhatunk izgalmas látványosságokba. Pedig az 1748 és 1790 között épült Strawberry Hill House-t muszáj felkeresned. A házat Anglia első miniszterelnökének nyári lakhelyéül építették. Minden szobája meseszép, egyedülálló. Felejthetetlen élménnyé válik, ha egyszer felkeresed.

Tea Room a V&A Museum-ban

Bár a múzeumba mindenki a népszerű kiállítások miatt jön, nem árt, ha elidőzünk az épület éttermében egy csésze teával. Míg iszogatunk érdemes körülnézni a pompás teremben és megcsodálni a lélegzetelállító mennyezetet vagy a nagy gonddal és hozzáértéssel elkészített boltíves ablakokat.

Postman Park

Íme, London egyik kevésbé ismert parkja. Annak ellenére, hogy nem a turisták kedvence, igazán érdemes meglátogatni a Postmant. A hely legérdekesebb része a Memorial to Heroic Self Sacrifice fal, ahol olyan hős áldozatok neveit és történeteit írják le, akik Angliáért és angol polgártársaikért áldozták életüket. A legrégebbi történet egészen 1863-ig nyúlik vissza.

One New Change Roof Terrace

Talán voltál már olyan tetőteraszon, ahonnan csodálatos kilátás nyílt, de ehhez foghatót még biztosan nem tapasztaltál. A Roof Terrace-ről csodás látvány tárul eléd, például a St. Paul Cathedral. A terasz reggel 6-tól  éjfélig várja vendégeit.

Two Temple Place

A bérpalota William Waldorf Astor, a világ egykori leggazdagabb emberének az otthona volt. Elég időt kell rászánnod, hogy megcsodálhasd az összes szobáját. Az épület csak pár hónapig van nyitva egy évben a turisták előtt, ilyenkor azonban különböző kiállításokat rendeznek benne.

Tulip Stairs a Queen's House-ban

Grenwiichről mindenkinek a Királyi Obszervatórium jut az eszébe. Pedig akad itt más látnivaló is. Például a Queen's House, mely 1616-ban Dániai Anna királynő tiszteletére épült. Az épületben található Tulip Stairs a legmesteribben megalkotott lépcső, melyet valaha láttál.

Chelsea színes házai

Még hogy egyhangú, és szürke Anglia! Ha rossz kedved van, keresd fel a vidám színekben pompázó chelsea-i házakat. Biztosan jobb kedvre derülsz majd. Ráadásul ékes bizonyítékát láthatod annak, mennyire vidám és sokszínű hely is Anglia.

Dennis Severs' House

Ha belépsz Dennis Severs házába, egy igazi időutazáson vehetsz részt. A különböző szobák különböző korok lakberendezési stílusai szerint vannak berendezve. Az étkezőasztalon még ott áll a félig megivott reggeli kávé, az ágy úgy néz ki, mintha alig pár perce keltek volna ki belőle. A múlt szinte megelevenedik, ahogy a falak között sétálsz.

Banqueting House

Egykoron híresen-hírhedten fényűző királyi bálokat tartottak itt, ugyanakkor Anglia történetének egyik legsötétebb fejezetére is ezen épület előtt került sor. Itt fejezték le Károly királyt 1649-ben. A Bonqueting House-ban járva szintén érdemes alaposan körülnézned. Ne felejtsd ki a mennyezetet sem, ahol Rubens remekműve található.

Maltby Street Market

London híres szabadtéri piacairól. Noha a legnépszerűbb a Borough Market, érdemes felkeresni a Maltby Street Marketet is. Ez utóbbi szombat délelőttönként várja az érdeklődőket. Rengetek különböző ételt és igazi embertömeget találsz majd itt. Ne hagy el a piacot anélkül, hogy kipróbáltad volna St. John istenien finom fánkját. 

Cikk és képek forrása itt.