Zene


Harry herceg esküvőjére készül Elton John

Két májusi Las Vegas-i koncertjét mondta le Sir Elton John, hogy jelen lehessen Harry herceg és Meghan Markle amerikai szinésznő májusi esküvőjén. 

A brit rock 70 éves szupersztárja minden évben koncersorozatot ad Las Vegas-ban, a Caesars Palace szállodában, sajtóértesülések szerint azonban idén visszamondta május 18-án és 19-én esedékes fellépéseit, mert részt akar venni a hercegi menyegzőn.

Harry herceg és amerikai menyasszonya május 19-én, a londoni Windsor kastély  Szent György-kápolnájában esküszik örök hűséget egymásnak. Az még nem tudható, milyen szerepet vállal a különleges eseményen Elton John.  A zenész néhány hete még azt mondta: azt sem tudja, hogy egyáltalán meghívják-e az esküvőre.

A meghívás azonban jó eséllyel megjósolható, hiszen Elton Johnról évtizedek óta közismert, hogy igen szoros baráti kapcsolatokat ápol a brit királyi család fiatalabb tagjaival. Szinte legendás volt barátsága a néhai Diana hercegnővel, Harry és bátyja, Vilmos herceg 1997-ben autószerencsétlenségben elhunyt édesanyjával, akinek búcsúszertartásán, a londoni Westminster apátságban előadta a hercegnő emlékére írt, Candle in the Wind című dalát. 

Sir Elton a múlt hónap végén bejelentette, hogy az idén világkörüli turnéra indul, utána viszont befejezi a koncertezést. Az ősszel kezdődő hároméves turné, amely az összes földrészt érinti, 300 fellépésből áll majd.  

 

Fotó: RICHARD YOUNG/REX/SHUTTERSTOCK