Erotika


A hét nőbűn és a testi kéj mámoros pillanata

Mitől nő egy nő? Lehet hogy nem a másik nemhez képest kellene meghatároznia magát? És vajon mi rejlik a testi vágy mélyén? Ha elég erős vagy, hogy feltedd magadnak ezeket a kérdéseket, akkor itt és most megkaphatod a válaszokat.
 

                                                                                                     

A női identitás kérdése napjainkban sűrűn tárgyalt vitatéma. Az élet színpad, ahol a nők ma nemcsak a hagyományos szerepekben lépnek fel, már nemcsak arra törekszenek, hogy kitűnő háziasszonyok, gyönyörű szeretők és gondos családanyák legyenek, a feltörekvő karrierépítők bőrébe is belebújnak.

 

A világunk, egyszerűen fogalmazva, hímsoviniszta világ, de a nők is akarnak érvényesülni benne, szeretnének olyan sikerben úszni, mint a férfiak. Csernus Imre pszichiáter magyarázata szerint éppen ezért gőzerővel nyomulnak, számos szakmában teljesítenek jól, vagy akár jobban, mint a férfiak.  A gazdasági életben sikeres nőkről az a vélemény, hogy sokkal érzékenyebbek, gyorsabbak, jobb kommunikációs készséggel, technikával bírnak, mint a pasik. A munkáltatók többsége mégis inkább férfiakat választ, mert a nők elmennek szülni, és ez például Magyarországon hátrány, szülés után a szebbik nem tagjai sokkal nehezebben kapnak új munkát. Ebben a harcban a hölgyek gyakran felvesznek rosszul funkcionáló férfimintázatokat.

 

De mit takar valójában a „férfias nő” elnevezés?  Miért kapcsoljuk össze e jelzős szerkezetben a két különböző jelleget? A nő miért nem csak nő? A férfias nő önzése, erőszakossága, öntörvényűsége épp annyira karakteres, mint az erősebbik nem tagjainál. Lássunk pár tulajdonságot, ami az ilyenfajta nőkre jellemző.

 

Bűneink listája

 

Nézzük, hogyan mutatkozik meg az önzőség a nők viselkedésében. Az önző ember mindig csak magáról beszél, csak önmaga a fontos. Célja, hogy neki jó legyen bármi áron, akármikor, akármilyen helyzetben. Nem számít, hogy e miatt esetleg más szenved, ő akar kielégülést nyerni, s ezért letipor maga körül mindenkit. Az önzésnek persze megvan a létjogosultsága az életünkben, de az egészséges szemléletű ember tiszteletben tartja a másik ember igényeit is.

Az önzéssel rokon az irigység, az az erős indulat, amely időnként sárga iszonyatként tölti el az embert. Valószínűleg kevesen vannak, akik még nem estek bele az irigység csapdájába, mindannyian megéltük már azt a keserű felismerést, hogy amire mi hiába vágyakozunk, az másnak már megadatott.

 Ha a türelmetlenség, makacsság és önzés összeadódik, megszületik az erőszakosság. Az erőszakosság férfias tulajdonságnak mondható, de karriervágyó nőknél is gyakran jelentkezik, s általában azzal az indoklással, hogy „mi is megtehetjük”.

A lustaság az a szituáció, amikor valaki úgy tesz, hogy neki legyen a legjobb, és közben nem érdekli, hogy kinek mit ígért meg, egy a fontos számára, hogy jól érezze magát, még akár azon az áron is, hogy önmagának rosszat okoz ezzel. Az sem érdekli. Csak annyit hajlandó tenni, ami neki kell, ami neki jó és előnyös,  a másik jóérzéséért, előnyéért, kényelméért a kisujját sem mozdítja.

A makacs ember arról ismerhető fel, hogy soha nem vallja be, hogy ő is hibázhat, ami neki fontos, abban nem hajlandó engedni.

A türelmetlen ember mindig sietteti a dolgok menetét, pedig a siettetés következtében csökken a teljesítménye, és ez szorongást kelt benne magában is.

Az őszinte kommunikáció gyávasága mindig belső bizonytalanságból, valójában önbizalomhiányból fakad. Ha egy adott helyzetben gyáva vagyok kimondani egy érzést, akkor hagyom magam bevinni a félelmeim erdejébe.

 

A test „vétke”

A hét nőbűn mellé a test bűne, a testi megkívánás is társul. De mi is a testi vágy? Azt mondják, állati ösztön, a hormonok játéka, a kielégülés sóvárgása. De igen nehéz elképzelni olyan embert, aki a testi kéj pillanatában a mirigyeire vagy a tesztoszteronszintjére gondolna. Van ugyanis a szeretkezésben egy olyan pillanat, amikor nemcsak egy testet érzünk egy másik testtel összegabalyodva, hanem a másik embert, aki a mi (női vagy férfi) minőségünket kiteljesíti. Innentől kezdve már nemcsak a test, a lélek is beszél.

Müller Péter író gondolatai alapján ez az a pillanat, amikor a felek megadják egymásnak azt a tiszteletet, odafigyelést, gyengédséget, ami a hétköznapi kapcsolatokból sokszor hiányzik. Az orgazmus pillanatában viszont a résztvevők kölcsönösen emberfeletti érzésekkel ruházzák fel a másikat. Az ember feltalálta magának azt a csodálatos, pszichés mámort, amibe nemcsak a testünk, de a lelkünk is beleremeg. És tudjuk, hogy ez nem hamis gyönyör, ez a fizikai és szellemi szerelem határokat nem ismerő tetőfoka. Az egyetlen bűnös tettünk az életben, amiért nem kell megfizetnünk.

 

Szóval, kellemes bűnbeesést mindenkinek!

 

Képek forrásai: https://forum.encyclopediadramatica.sehttp://weheartit.com/.