Fashion


Divat a városban és nyaraláskor

Elindult a visszaszámlálás a nyári vakációig! Ezek a ruhák tökéletesek lesznek a városban és a nyaralás alkalmával is – kényelem és pihenés egy az egyben.

 

Itt az igazi nyár és vele a Reserved High Summer kollekciója – egy Kalifornia inspirálta kollekció, laza, hétköznapi stílussal, vibráló színekkel és szemrevaló mintákkal. 

 

A nyár esszenciája a High Summer kollekció - a szezon csúcsa, amikor a hosszúra nyúlt nappalok, boldogsággal, vidámsággal gondtalanul telnek.

 

A 70-es évek szörf stílusa találkozik a színes és vibráló 90-es évekkel, ahol a pszichedelikus és vibráló batik minták összecsapnak a sakktábla mintával, a horgolt, kötött hatású darabok és melegítőszettekkel.

 

A tervezők a kollekció készítésekor az aktív nyaralást tartották szem előtt, ezért minden egyes darab nagyon kényelmes.

A kicsit oversized, laza hatású darabokat egymással kombinálva vagy önállóan is viselhetjük, hiába színes, hangsúlyos darabok, mégis tökéletesen harmonizálnak:

rövid trapéz fazonú pánt nélküli vagy hosszabb bohém stílusú fodros ruhák, toppok és blúzok, hozzájuk illő rövidnadrágokkal, terjedelmes tunikák és színes pólók izgalmas kavalkádja vár ránk.

 

Dekorációs elemekkel is találkozunk: kisebb – nagyobb gyümölcs applikációk, szivárványok, szívek, gombák vagy yin yang képében.

A rakott, krepp vagy frottír anyagok, szín és minta kombinációi rendkívül figyelemfelkeltőek: zöld – fehér sakktáblaminta,

 

csíkos és spirális batik minta, pici horgolt vagy bandana illusztráció.

 

Ez a motívum festett fércelt hatású anyagon és lézer festett farmeren jelenik meg.

 

És mi a helyzet a kiegészítőkkel? Horgolt és fércelt hatású táskákat rojtokkal, pasztell halászsapkákat, platform flipp-flopp papucsokat, fekete sárga batikolt zoknikat találunk a női kollekcióban.

 

A High Summer férfi szekciójában klasszikus darabokat találunk egy kis csavarral.

 

A szivárvány összes árnyalata fellelhető vibráló batikolt minták formájában a kapucnis pulóvereken

 

vagy a rövidnadrágokon, világoskék - fehér verzióban a melegítőkön és dzsekiken.

 

A pasztell árnyalatokat nyári farmereken és klasszikus pólókon találjuk meg.

 

A farmerdzsekik és pólók egyszerű, laza hatást keltenek, a nadrágok pedig hangsúlyos, széles szabást kaptak.

 

A kiegészítők a kollekció vakáció hangulatát idézik. A narancs övtáska, amit vastag sárga és fekete kötél rögzít, halászsapkák keskeny karimával, tenisz cipők, tépőzáras edzőcipők – a Kalifornia ihlette napsütéses nyár tökéletes interpretációja.

 

A kampány főszereplői

 

Eva Werheim és

 

Luke Champion.

 

A kollekciót az amerikai Jason Lee Parry fotózta. 15 éves korában esett szerelembe a fényképészettel és büszkén vállalja, hogy saját magát képezte – a folyamatos utazás és költözés (15 államban élt) arra késztette, hogy minden pillanatot megörökítsen a fényképein. Manapság világmárkák kampányait fotózza és munkái szerepelek az Elle, a GQ vagy az Oyster Magazine-ban – csak, hogy néhányat említsünk.

 

 

A Reserved High Summer kollekciója online elérhető:

Női kollekció: http://bit.ly/NőiHighSummerKollekció

Férfi Kollekció: http://bit.ly/FérfiHighSummerKollekció

 

Fotós: Jason Lee Parry

Stylist: Karolina Gruszecka

Női modell: Eva Werheim

Férfi modell: Luke Champion