Fashion


Ruházatunkkal harmóniában az energia

Egyre tudatosabbá válunk napjainkban táplálkozásunkban vagy környezetünk védelmében. De vajon eléggé figyelünk a ruháinkra? Tudjuk hol, hogyan készül, milyen alapanyagokból?

 

Nos, általában nem, pedig, ma már létezik a ruházatfiziológia tudománya is, amely a ruházat és az emberi életfunkciók összefüggéseinek kutatásával foglalkozik.

 

A témában végzett kutatások célja, hogy egy-egy ruhadarab a mindenkori tevékenységnek legmegfelelőbb mikroklímát tudja e biztosítani testünk számára. Mivel kifejezett funkcióval bírnak a ruhadarabjaink, így a viselési körülmények alapvetően meghatározzák, mikor melyik viselése optimális.

Alapvető elvárás, hogy szép, kényelmes, praktikus, jól és könnyen tisztán tartható legyen, amit hordunk, de fontos élettani hatása is van. A fizikai és biokémiai kölcsönhatásokból eredő következményeknek is pozitívnak kell(ene) tennie, ezekkel foglalkozik a ruházatfiziológia.

Fejlődő világunkban vannak már olyan gyártók, ahol a bio és környezetvédelem szavak nem csak marketingfogás, hanem a cég mindennapjait is átható vezérelvek, valós mögöttes tartalommal. Ilyen a Spirit of Om, GOTS minősítéssel rendelkező gyártó, mely garantálja a fogyasztók számára, hogy valóban organikus, bio alapanyagból készülő ruhákat kapjanak.

 

S mivel a minőség nem csak külső elvárás, hanem cégfilozófia, nagy hangsúlyt fektetnek a mindennapok harmóniájára és a pozitív légkörre. Mind a munkahelyeken, mind a teljes gyártási folyamat során ügyelnek a fenntarthatóság, a környezetvédelem, a testi-lelki egészség meglétére.

 

Kezdjük az alapoktól… A fenntarthatóság és a természet-közeliség jegyében gyártott ruhák alapanyagául szolgáló pamutot már a termesztés során ily módon kezelik, és aratják le. Az így termesztett bio minősített pamut nem csak tapintásra és érzetre más, de növényvédő- és vegyszerektől, rovarirtóktól, krómtól, nehézfémtől és formaldehidtől mentes marad a gyártási folyamat egésze alatt. A kelmék színezése, festése is előre átgondolt, jól megtervezett környezetbarát módon zajlik, minimális vízfogyasztással, digitális nyomással és csakis hitelesített, nem-mérgező és környezetbarát festékekkel történik.

 

Mindezek mellett gazdaságilag is korrekt, mind az alkalmazott munkaerő, mind a vásárlók szempontjából. A manapság jellemző fast-fashion erőltetett menetben váltott kollekcióival szemben a Spirit of Om ruhatárába évente kerülnek időtálló megjelenésű és minőségű darabok. Nincs fogyasztást növelő akciózás, csakis a már kifutó, mérethiányos sorozatok utolsó darabjai kerülnek leértékelésre!

 

A test-lélek-szellem egységét szem előtt tartva a színek hangulatjavító hatását tovább támogatja a különböző féldrágakövek (rózsakvarc, ametiszt, turmalin), a pozitív megerősítések, az emelő szimbólumok tudatos alkalmazása.

Az emberi test eredendően rendelkezik a regenerálódás képességével, viszont a környezeti hatások, mint az elektroszmog, mentális stressz gyengítik ezt. A Spirit of Om termékei finom bioenergetikai rezgésük révén hozzásegíthetik a testet, hogy ismét ragyogóbb, energetikailag teljesebb, életerősebb lehessen.

 

Mindennek fényében érdemes átgondolni, mit viselünk nap, mint nap, mi hogyan hat ránk, s miért van az, hogy a hangulatunkhoz öltözünk. A ruháink nemcsak befedik a testünket, hanem hatnak is ránk, hatnak az egészségünkre, a lelkünkre.

 

Forrás, fotók: A FloraSense a Spirit of Om hivatalos magyarországi disztribútora