Tudnivalók


A legdrágább hét város az Egyesült Királyságban

Az albérletkeresés sarkalatos pontja az ár, ami kerületenként és régiónként is igen eltérő lehet. London nyugati és keleti fele között is nagy különbség, nem beszélve Anglia többi részéről. Hol ne keress lakást, ha nem dúskálsz a pénzben? 


A legolcsóbb nyolc angliai környékről már készítettünk egy részletes listát, úgyhogy most az érem másik oldalát is megvillantjuk a legdrágább régiók képében. Ha utóbbi szóba kerül, mindenki egyből Londonra gondol, ami nem meglepő, mert tényleg a brit fővárosban a legborsosabbak a bérleti és négyzetméterdíjak, de azért nem sokkal marad el egy-két vidéki város sem.

A listavezető Londonban a Kensington és Chelesea kerületében lévő házak érnek a legtöbbet, ezek négyzetméterára 11 000 font körül mozog. Ez majdhogynem tízszerese az átlagos négyzetméteráraknak.

A brit főváros után a Manchester melletti kisváros Altrincham következik ahol £2,400 kell fizetni négyzetméterenként. A magas árakat a kisvárosban a BBC és az ITV közeli betelepülése okozta, illetve a környéken található jó nevű iskolák.

A dobogó harmadik fokára Solihull került, ahol £2367/négyzetméterért lehet vásárolni házat. Persze bérelni sem itt ideális. Hasonlóan az előzőhöz a jó munkalehetőségeket biztosító Jaguar, Land Rover, és az Enterprise Inns közelsége nyomta fel az árakat, plusz a várost övező természetvédelmi körzet.

Szintén a nagyberuházók közelsége miatt kerül £2360-ba egy négyzetméter Warwickben, ahol a történelmi utcák és a magazinba illő házak pazar látképet nyújtanak.

Leamington Spa hasonló árfekvéssel mozog, mint a szomszédos Solihull, ami annak köszönhető, hogy az M40-en rövid idő alatt megközelíthető a főváros. Az átlagos négyzetméter ár itt is 2300 font körüli.

A sorban következő a Skót főváros Edinburgh. A központi elhelyezkedésért cserébe 2290 fontot kell fizetni négyzetméterenként, és a bérleti díjak is az egekben vannak.

Szintén egy skót város található a lista hatodik helyén, az olajiparból meggazdagodott Aberdeen. A golfpályák, kiváló egyetemek, történelmi épületek, egy helyen. Mennyi az annyi? £2280/négyzetméter.

A lista utolsó helyére az a város kerül, amit kétszer is győztesen került ki a legboldogabb élőhely szavazáson. Harrogatet boldog emberek lakják, akik a pezsgő kulturális, gasztronómiai, és szórakozási lehetőségeket szeretik a legjobban a városban, ahol 2190 font körüli összeget ér egy négyzetméter.