Hírek HU


Magyarország választott

A választópolgárok több, mint 70 %-a ment el szavazni 2018. április 8-án országgyűlési képviselőkre. A részvételi arány igen magas volt. Este 11 óra után kezdték az adatokat ismertetni, amelyekből kiderült: nem lesz kormányváltás.

A szavazás este 7 órakor valójában lezárult, de a tegnapi este igen hosszú volt sokak számára, mivel a VI. és a XI. kerületben csak 11 óra körül fejezték be a voksolást a sorban állók. Aki ugyanis 19 óráig beállt a sorba, az még leadhatta szavazatát.

Az ellenzéki pártok – saját maguk szerint is – várakozásnak nem megfelelően teljesítettek. Az éjfél körüli, különböző párt sajtótájékoztatók ezt tükrözték.

Az országgyűlési választásokat tehát ismét a Fidesz nyerte. A kérdés csak az jelenleg, hogy lesz e kétharmados többsége a parlamentben. Valószínűleg szombatig minden szavazatot kibontanak és értékelnek, s akkor lehet végleges eredményről beszámolni.

A külképviseleteken is sokan szavaztak

A külképviseleteken 88,9 százalékos volt a részvétel az országgyűlési képviselők választásán – közölte az NVI tegnap este 23 óra után. A magyarországi lakcímmel rendelkező választópolgárok Magyarország külképviseletein - nagykövetségek és konzulátusok - szavazhattak. Összesen 58 310-en vetették fel magukat a külképviseleti névjegyzékbe, közülük 51 854-en el is mentek szavazni, vagyis 88,9 százalékos volt a részvétel a külképviseleteken. A hírek szerin a legtöbben Londonban adták le voksukat.