Fashion


Tavaszi kollekció az újrahasznosítás jegyében

Új trendek környezetbarát vonalon? Lehetséges! Bemutatkozik az újrahasznosított és organikus anyagokból készült 2020. tavaszi-nyári kollekció, a Joyful #EcoAware!

 

A RESERVED nem retten vissza, ha az új trendek követéséről vagy diktálásáról van szó, miközben a ruha- és ékszergyártás környezettudatosabb rendszerén dolgozik.  Ezt olyan innovatív technológiai megoldásokra támaszkodva teszi, mint a fogyasztói hulladék felhasználása (műanyag palackok), a zárt ciklusú gyártás, a víz- és energiafelhasználás, valamint az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentése.

 

Ezért használ organikus és újrahasznosított pamutot a legújabb kapszula kollekció darabjaihoz, csakúgy, mint újrahasznosított poliésztert, Lenzing™ EcoVero™ ökológiai viszkózt eukaliptuszból, bükkből és lucfenyőből, a Lyocell-Tencel™ finom érintésű anyagát, és Eastman Naia™ cellulózt – mely hipoallergén és lágy tapintású.

 

A ruhák leheletkönnyűek – mind a minták, mind a szabásvonalak tekintetében. A Joyful #EcoAware kollekció előszeretettel használja a trendi zöldek színpalettáját (menta és lime) és a lila árnyalatait. Hangsúlyos még a fehér és a bőrszínhatású bézs is.

 

Az alap színvilágot csak a szürke alapon finom virágos és a természetet imitáló absztrakt vonalas minta töri meg. A kollekció változatos darabjai, mint az átlátszó kabát, a divatos ingruha, a rövid, ám sokat mondó „I am real” póló,

vagy a kenguruzsebes dzseki és a női öltöny remek példái annak, hogy a legfrissebb trendek hogyan válhatnak környezettudatosabbá.

 

A Joyful #EcoAware kollekció 2020 tavaszi-nyári kampányának sztárja Naomi Chin Wing. A Trinidad és Tobagoból származó modell már évek óta a párizsi és a New York-i kifutók csillaga. Portfóliójában fellelhetőek a legfontosabb divat magazinok számára készült fotóanyagok. Ő lett a RESERVED környezetbarát anyagokon és technológiákon alapuló új kollekciójának nagykövete.

A  kollekció a RESERVED által bevezetett ECO AWARE stratégia része, amely a fenntartható fejlődést támogatja. Az első lépések már megtörténtek az Eco Aware elnevezésű kollekció gyártása során, csakúgy, mint a tavalyi Premium Sustainable kollekció készítésekor.

 

Idén vezeti be a márka a ‘For People For Our Planet’ programját. Célja: megoldani az ökológiai energiatermelés és a vízgazdálkodás problémáját, amely biztosítja, hogy az elkövetkező években a dél-ázsiai gyárak 30%-a az új szabályoknak megfelelően működjenek.

Három éven belül a farmer gyárak 100%-át lefedi a terv, és 2025-re a lengyel márka címkéivel ellátott ruhák felét az ECO AWARE szabályai szerint gyártják.

A For People For Our Planet programnak köszönhetően a RESERVED 15%-kal csökkenti a szénlábnyomát.

A divatcég már egy ideje a fenntartható tervezésről tart tréningeket fiatal divattervezőknek, létrehozta a CSR osztályt, valamint az online megrendelések során kartoncsomagolást használ, amelyek később újra felhasználhatóak vagy újrahasznosíthatóak.

 

A Joyful #EcoAware kollekció ruhái elérhetőek online, a www.reserved.com oldalán.

 

#ReservedForMe

#EcoAware

#ReservedHungary

 

KREDITEK

 

Fotó/videó - Frankiewicz + Rożniata

Stylist - Ewelina Gralak

Smink - Dariia Day

Haj - Paweł Solis

Modell - Naomi Chin Wing

Fotó Asszisztens - Pierre Lequeux, Vitali Gudkov

Kamera asszisztens | Michał Targoński

Digitális kamera asszisztens | Krzysztof Durmaj